Wie zijn wij

Zoals de naam al doet vermoeden (“de boodschappers”) brengen wij met onze muziek graag de boodschap van God onder de aandacht bij de mensen. We treden regelmatig op in kerken en instellingen in onze omgeving. Dit doen we al sinds 1976. Op dit moment hebben we zo’n 30 zingende leden in de leeftijd vanaf 20 jaar.

Onze dirigent: David van de Braak
David van de Braak maakte kennis met het dirigeervak via Martin Glas. Na de theorie- en pianolessen die David bij hem volgde, kreeg hij een paar directielessen van Martin. Na een jaar piano te hebben gestudeerd in de vooropleiding in Enschede nam David deel aan de Kurt Thomas cursus en kreeg daar helemaal de smaak te pakken. Daarna is hij koordirectie gaan studeren bij Barend Schuurman aan het conservatorium van Rotterdam.Na het conservatorium dirigeerde hij verschillende koren, zoals mannen-, vrouwen-, jeugd- en ouderenkoren, met uiteenlopende stijlen; zoals close-harmony, klassiek, pop en jazz. Is dus van vele markten thuis op muziekgebied. Hij schrijft arrangementen die uitgevoerd worden door de koren waar hij mee werkt en hij heeft enige ervaring met orkesten. 
 
David van de Braak
 
Onze pianist: Peter Klootwijk
Piano spelen is hem met de paplepel ingegoten. Sinds zijn zesde is hij op les gegaan. Hij heeft een klassieke opleiding gehad bij mevrouw Hekkema in Vlaardingen. In 1995 heeft hij met Rikco Alers begeleid tijdens het Vlaardings songfestival, waarna ze in de jaren erna samen met Jaap-Jan van Toor zijn doorgegaan als Trio PeRiJa. Dit trio speelde vooral tijdens zakendiners als achtergrondband. In 12 jaar tijd hebben ze diverse bekende Nederlanders begeleid. Naast Trio PeRiJa speelt hij soms ook mee met andere muziekverenigingen. Sinds 2010 is hij onze vaste begeleider.
 
Peter Klootwijk
 

Onze Bassist: Marten Vanderdrift

Marten Vanderdrift is sinds 2015 onze vaste bassist. Marten kreeg op zijn achtste pianoles van Lisette Emmink. Toen hij 16 jaar oud was kocht hij een basgitaar en ging popmuziek in bandjes spelen. Van 1987 t/m 1990 speelde hij als bassist bij het jeugdkoor "The Joy Singers" uit Boskoop. Hij was van 1997 t/m 2010 bassist bij de kindermusicals van de schippersinternaat "De Singel" in Dordrecht en van 2004 t/m 2016 speelt hij basgitaar in verschillende musicals in de protestante gemeente Boskoop. Momenteel is hij ook bassist van de band "Art’s Included" uit Nieuwkoop.

David van de Braak

Cancel